szerda, május 31, 2006

A Következő Nagy Dobás

Az elmúlt hetekben beállt rejtélyes csend szerencsére nem annak volt köszönhető, hogy lelkes nekiindulás után mégiscsak felszámoltuk magunkat... Mindenesetre nem maradt sok időnk arra, hogy még olyasmiről is blogoljunk, ami nem kapcsolódik a Projekthez, aminek mibenlétét eddig igyekeztünk titokban tartani. (Aadaam még ilyen körülmények között is alkotott azért :))

Az alapötlet: gyúrjuk össze a Google Maps-t (ami önmagában is érdekes) egy social networking rendszerrel! Vajon X ismerősünknek mik a kedvenc kocsmái? (És hol is lakik?) Tehát: mindenki bejelölhet helyeket, amik aztán kommentezhetők, egymásnak továbbadhatók... A rendszerünk a fizikai és a netes világot összefűző újabb kapocs lehet (az iWiW után például).

Kis motivációt is kaptunk a megvalósításhoz: a MOKK pályázatára olyan website-okat vártak, ami többek között integrálja a lokatív média funkcionalitását... A projektünk épp erről szól! TG pedig házinak adja be a php-ban és javascriptben írott projektet (az utóbbi felét nagyrészt neki köszönhetjük).

A post késői időpontja is ennek a határidőnek köszönhető: május 30., éjfél. A MOKK honlapjára körülbelül 23:58 körül került fel a beadvány, nem siettük el... Közben elhasználtunk egy fejlesztőszervert (ami múlt hét közepén mondta be az unalmast) és számtalan, eredetileg alvásra kitalált időpillanatot, de az eredmény megvan: működik!

7 Comments:

Blogger zhaoman said...

Szerintem érdemes lenne kitenni a dolgot a menüsorba.

http://l-internal.blogspot.com/atom.xml

További jó munkát!

péntek, június 02, 2006 10:02:00 de.  
Anonymous Névtelen said...

Szasztok!
Szerintem jó irányból vágtátok a nagy fába a fejszéteket. Esélyes lehet a Következő Nagy Dobás címre...

Esetleg meg lehet tudni mik az elképzelésetek arról, hogy lesznek-e további fícsörök az oldalon?

szerda, június 07, 2006 3:42:00 du.  
Blogger tg said...

lesznek uj ficsorok persze, csak most kicsit lassabban halad a fejlesztes gonosz vizsgak miatt :>

szombat, június 10, 2006 1:47:00 de.  
Anonymous Névtelen said...

nagyon joo otlet!! gratula. Pár hete bennünk is megfogalmazodott egy hasonlo dolog, bar nem virtualisban gondolkodtunk!! csak helyek értelems és átlátható feltérképezésében, akár csak saját célból is!!


kérlek ne fulladjatok be, mármint a szolgáltatás! ha kell ajánlanám hogy kérjetek materiális támogatást a már listán szereplő vendéglátóipari egységektől stb... és ne adjátok el.. jo kis kezdeményezés...
hajrááá! nagyon teccik :D

szombat, június 10, 2006 4:06:00 du.  
Anonymous Névtelen said...

még azt kérdezném meg hogy mennyire vannak védve az adataim ha pl. megjelölöm hol lakom?

szombat, június 10, 2006 4:16:00 du.  
Blogger tg said...

ha privat pontot raksz fel, most csak te latod, nemsokara pedig lesz csoport kezeles hozza, azaz megmondhatod ki lathatja es ki nem.

vasárnap, június 11, 2006 8:27:00 du.  
Anonymous Névtelen said...

aham. köszi!

vasárnap, június 11, 2006 8:47:00 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home